Jubileumsdagar när H.M. Konungen firar 50 år som Sveriges statschef

Var med och fira jubileumsdagarna. Kortegen går via Skeppsholmen och Kastellholmen som ingår i Kungliga nationalstadsparken.

Världens första nationalstadspark har rötter sen före Christofer Columbus. Här lever natur, kultur och nöjen i samklang, något som gör parken unik och till Skandinaviens största besöksmål.

Den 19 maj 1995 invigde Carl XVI Gustaf världens första nationalstadspark. Den dagen släppte Kungen tre duvor vid Ulriksdals slott – Värna, Vårda och Visa – döpta efter parkens tre ledord, och markerade parkens officiella invigning.

Den var resultatet av ett omfattande förarbete, där Världsnaturfonden WWF och flera andra ideella organisationer väckte en idé, som tidigt fick stöd av Kungen och Ståthållarämbetet, som ansvarar för de kungliga slottens och parkernas skötsel, om att ge de gamla kungliga parkerna Djurgården-Haga-Ulriksdal och deras närmaste omgivning ett ökat skydd.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.