Motionsspår

Nästan alla Nationalstadsparkens gångvägar, stigar och mindre vägar lämpar sig för löpning och jogging. Alternativen är många och de flesta hittar sina egna löprundor i parken. För den som vill testa ett motionsspår finns det flera att välja på.

Fiskartorpets friluftsgård

Start vid Start Fiskartorpets friluftsgård, Fiskartorpsvägen. Spåret är 3,1 kilometer. Kungliga Djurgårdens förvaltning ansvarar för motionsspåret.

Hjorthagens natur- och kulturstig

Natur- och kulturstigen i Hjorthagen går genom Hjorthagen och Norra Djurgårdsstaden. Längs vägen finns 15 skyltar om Hjorthagens natur, kultur och historia. Stigen startar vid torget utanför Ropstens t-banestation, uppgång Jägmästaregata och är 4 kilometer. Det finns även ett utegym. Stockholms stad ansvarar för natur- och kulturstigen.

Kaknässpåret

Motionsspår på Djurgården med start på Greve von Essens väg på Gärdet. Spåret är 1,3 kilometer långt. Lämpar sig även för skidåkning om det är tillräckligt med snö på vintern. Stockholms stad ansvarar för spåret.

Bergshamra IP

Motionsspåret utgår från Bergshamra IP, Hjortstigen 4, Solna. Spåret är 2 kilometer långt, varav 1,3 kilometer är elupplyst. Det finns även ett utegym. Solna stad ansvarar för spåret.

Brunnsviken runt

Runt hela Brunnsviken finns en promenadstig som är 12 kilometer lång och som är populär för motionslöpning. Den är även markerad som Hälsans stig.