Kaknästornet

Arkeologidagen 2022 i Nationalstadsparken

Arkeologidagen är en nationell temadag där du får möjlighet att upptäcka Sveriges kulturhistoria och lära dig mer om arkeologins arbetssätt och upptäckter. Sista söndagen i augusti kan du delta i lokala arrangemang och guidade turer. Arkeologidagen | Riksantikvarieämbetet (raa.se)

Välkommen till en fältvandring under kunnig ledning av Clas Tollin i spåren av äldre boplatser i Djurgårdslandskapet innan det blev Djurgård.

Clas Tollin, filosofie doktor i kulturgeografi och docent i agrarhistoria vid SLU. Hur levde man på järnåldern i Djurgårdslandskapet och hur kan det ha sett ut? Dessa  frågor får vi svar på med Clas hjälp och stöd av spår i terrängen.

Söndagen den 28 augusti – kl. 10:00-11:30

Adress: Kaknästornet, Stockholm (Parkeringen), Stockholm

Mer information på Riksantikvarieämbetets hemsida:  Äldre gravar och bebyggelse på Djurgårdsmark | Riksantikvarieämbetet (raa.se)

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.