Skridskoåkning vid Laduviken. Foto: Angielina Klintenberg.

Skridskoåkning på Laduviken. Foto: Angielina Klintenberg.

Grafiskt element

Pulkaåkning och vinteraktiviteter när parken skrudar sig i snö

 

2021-02-09

Snön ligger tjock och kylan biter sig fast vilket ger oss möjlighet till nya former av parkliv. I Nationalstadsparken finns många fina platser för pulkaåkning, skridskoåkning, skidåkning och såklart - platser som passar synnerligen bra att bara gå till med eller utan matsäck och en värmande dryck i termosen.

Här kommer några tips på vinteraktiviteter i parken. Tänk bara på att också fortsätta hålla avstånd och på att följa de allmänna råden för att förhindra smittspridning. Väl mött i vinter!

Pulka:
Det finns många fina backar som passar stora eller små. Vid Fiskartorpet finns en, i sluttningarna vid Carl Eldhs ateljé finns några, vid den före detta hoppbacken i Liljanskogen går det att åka, Pelousen i Hagaparken bjuder en härlig utförsbacke, på Södra Djurgården finns flera böljande småbackar. Packa pulkan och gå ut och leta upp en backe som passar din smak.

Skridsko:
På Östermalms IP kan du åka på spolad is, rundbana och allmänhetens åkning. Information om öppettider och tillgänglighet hittar du på Stockholms stads webbplats.

Den hågade kan ta en tur på sjöisbanan som Kungliga Djurgårdsförvaltningen plogat vid Laduviken - rätt kunskap och sällskap krävs dock. På Solna Stads och Stockholms stads webbplatser hittar du mer information om när isar spolas eller plogas.

Skidor:
På Gärdet finns fina iordningsställda skidspår, där åker bland annat Stockholms fjärdeklassare skidor i vinter i projektet "Alla på snö".

Det går också att ta på sig skidor och dra upp sitt eget skidspår, var lite rädd om underlaget bara så att ingen vegetation under snön skadas.

Skridskoåkning vid Laduviken. Foto: Angielina Klintenberg. 

Skridskoåkning vid Laduviken. Fiskartorpets hoppbacke i bakgrunden. Foto: Angielina Klintenberg.

 

Människor åker pulka vid Fiskartorpet. Foto: Angielina Klintenberg. 

Pulkaåkning vid Fiskartorpet. Foto: Angielina Klintenberg.

 

 

Skriv ut