Flicka plockar skräp i Håll Sverige rent-påse

Hjälp oss hålla parken ren! Foto: Kungliga Djurgårdens Intressenter.

Grafiskt element

Plocka skräp och bli en vinnare!

 

2020-09-18

Varje dag är skräpplockardag på Kungliga Djurgården och i Nationalstadsparken, men den 19 september tar vi i lite extra. Kom och hjälp till! Som belöning får du till inte bara en ren park och ett rent Djurgården, utan du får även möjlighet att delta i en fin tävling.

I år är det extra många som strövar i grönskan i olika delar av Nationalstadsparken.  Det gör att det finns ett större behov av att städa och hålla rent i parken.

Kungliga Djurgårdens Intressenter och Kungliga Djurgårdens förvaltning bjuder därför tillsammans med Håll Sverige Rent in alla parkgäster som vill att plocka lite extra skräp denna dag. 

På Södra Djurgården välkomnas besökare mellan kl. 11–15.30 redan vid entréerna där de erbjuds en påse och möjlighet att vara med i en skräpplockartävling. Kanske i sällskap av en av The Viking Museums vikingar? Vid entréerna till Djurgården tar personal även emot skräp. 

Ytterligare en skräpplockarstation finns vid T-banestationen vid Universitetet.

Genom att delta bidrar du till en ren Nationalstadspark och ett grönare Djurgården!


Var med i tävlingen

Plocka skräp och ta ett foto på ditt skräp eller din skräppåse och maila bilden till info@royaldjurgarden.se, märk mailet ”Rent!”.

 

Vinnarna får ett pris

Tävla om entrébiljetter till ABBA The Museum, Junibacken, Nordiska museet, Spritmuseum, Skansen, Skansen-Akvariet och The Viking Museum samt om trädgårdsfika på Rosendals Trädgård.
Vinnarna meddelas via mail.

Var hämtar jag påsar?

Håll Sverige Rent-påsar lämnas ut kl. 11-15.30, vid Djurgårdsfärjan vid Slussen, vid Djurgårdsbron, vid Folke Bernadottes bro, vid T-banan Universitetet, vid Skansens entré så långt lagret räcker. Självklart kan du ta med egen skräppåse att plocka i.

Lämna skräp

Lämna ditt skräp i befintliga soptunnor eller i särskilda Big Bags vid Allmänna gränd, Djurgårdsbron, vid Folke Bernadottes bro, vid T-banan Universitetet samt vid Skansens entré.

Väl mött på lördag!

Skriv ut