Ulriksdals slott NSP 25-år Foto-Mostphotos

Ulriksdals slott. Foto: Mostphotos.

Grafiskt element

Upptäck fler delar av Ulriksdal

 

2020-08-27

Nyfiken på Ulriksdal? Under sommaren har två nya promenader lagts in i appen Kungliga promenader om Ulriksdal. I dem får du lära dig mer om byggnaderna och guidas runt till slottsparkens höjdpunkter.


Husen på Ulriksdal berättar om de byggnader som finns på området, om det magnifika slottet, den unika teatern, det historiska Orangeriet men också om parkens mindre omtalade byggnader som till exempel Smedjan. Promenadens olika stopp berättar också om den snäckprydda grottan och lusthuset Mons Mariae som var en del av det svenska 1600-talets mest påkostade trädgårdsanläggningar.

Det gröna Ulriksdal visar dig några av parkområdets höjdpunkter och här berättas bland annat om det rika djur- och naturliv som är en del av Nationalstadsparken, till exempel om den ovanliga kulturväxten vårflenört och grönlingen som simmar i Igelbäcken. Det ges många exempel på fruktträd och bär som odlats på området samt vilka kungligheter som bidragit till den samling av växter som idag finns i Orangeriet.

Med appen Kungliga promenader kan du även sätta samman egna promenader efter intresse med kategorierna Parker och natur, Kungligt, Byggnadsverk, Skulpturer och Platser och händelser.

Appen är producerad av Ståthållarämbetet vid Kungliga Hovstaterna och finns att ladda ned kostnadsfritt på App Store och Google Play. Texterna är på svenska och engelska och illustreras med historiska och nytagna bilder.

Skriv ut