askadare-naturfotoutstallning-25-arsjubileum-455px

Åskådare vid naturfotoutställningen på Raul Wallenbergs torg. Foto: Länsstyrelsen.

Grafiskt element

Missa inte naturfotoutställningen ”Kungliga Nationalstadsparken 25 år"

 

2020-08-26

Nu har du möjlighet att se den rika naturen och djurlivet i Nationalstadsparken fångade i alldeles fantastiska foton. Utställningen hittar du på Raul Wallenbergs torg som ligger mellan Berzelii park och Nybroviken i Stockholm. Den pågår till den 13 september.

Utställningen fångar det magiska skådespel som pågår alldeles intill oss men som vi själva kanske inte alltid lägger märke till. Här visas fladdermusen på jakt, den utrotningshotade bredbandade ekbarkbocken som hittat livsrum i parkens ekar, berguven i sin majestät på ett balkongräcke vid Tessinparken, en hungrig snok, en bäver som tar sitt morgondopp eller svanarna som mitt i stadspulsen böjer sina halsar i ett hjärtformat möte.

Utställningen gör nedslag i parkens 25-åriga historia. Den berättar för oss om vilken viktig funktion parken och dess ytor haft tidigare och om varför den är så viktig för oss i framtiden.

Utställningen är framtagen av Världsnaturfonden tillsammans med Kungliga Djurgårdsförvaltningen i samband med firandet av Nationalstadsparkens 25-årsjubileum. 

GUIDNING PÅ PLATS

Passa på att gå och titta – utställningen är väl värd ett besök. Måndagarna den 31 augusti samt 7 september mellan kl 15-17 finns Henrik Waldenström, projektledare och en av initiativtagarna till parken, på plats och guidar besökare.

FILMER

Mer information om utställningen och parken hittar du i filmen från invigningen. Hör Magnus Andersson, slottsfogde, presentera utställningen och Henrik Waldenström berätta om dess biologiska mångfald. I filmen kommenterar även Henrik Ekman, naturfotograf, och Magnus Elander, curator, utställningen med fakta och kuriosa kring fotografierna.

> Se filmen om utställningen på Youtube.

> Se alla fotografier, läs mer om utställningen och se intervjuerna separat på Världsnaturfondens webbplats

Välkommen!

Skriv ut