Alice Aycocks skulptur Hoop La Chatworth-NSP 25 år-foto www.preks.se

Alice Aycocks skulptur "Hoop La". Källa: preks.se

Grafiskt element

Skulpturutställning 2020: Alice Aycock på Södra Djurgården

 

2020-05-17

I sommar visas Alice Aycocks monumentala skulpturer på Kungliga Djurgården. Det blir konstnärens första separatutställning i Skandinavien, och den första att arrangeras i regi av Prinsessan Estelles kulturstiftelse.

Alice Aycock, född 1946, är bosatt och verksam i New York och har haft stora framgångar internationellt sedan början av 70-talet. Hon erhöll 2018 den prestigefulla utmärkelsen Lifetime Achievement Award in Contemporary Sculpture*.

Utställningen på Kungliga Djurgården består av sex skulpturer ur den hyllade serien ”Turbulences”. Några av verken har tidigare visats längs Park Avenue i New York. Inspirationen till verken har hämtats ur extrema väderförhållanden som stormar och okontrollerbara tornados, och Aycocks strävan är att skapa visuella metaforer för dessa fenomen. Kraften och energin i vindrotationer och vattenvirvlar har alltid fascinerat konstnären.

Visas 7 juni–27 september 2020
Alice Aycocks utställning kommer att bli den första som arrangeras i Prinsessan Estelles kulturstiftelses regi. Utställningsperioden är planerad till 7 juni–27 september.

Utställningsplats är vid vattnet på ömse sidor av Djurgårdsbrunnskanalen nedanför Tekniska Museet och Rosendals slott som besökare nu med lätthet tar sig mellan via Folke Bernadottes bro.

Läs mer på

>> Kungliga slottens webbplats www.kungligaslotten.se
>> Webbplatsen för Prinsessan Estelles kulturstiftelse www.preks.se

Skriv ut