naturhistoriska-salong-oceans-our-blue-planet.jpg
Grafiskt element

Sportlov ute och inne i Nationalstadsparken

 

2019-02-14

Nationalstadsparken erbjuder en mängd aktiviteter under sportlovet den 24 februari till 3 mars. Vintern har inte gett upp och under sportlovsveckan finns bra möjligheter till såväl skidåkning som att pröva skridskorna. Och museerna har i år ett stort utbud av aktiviteter under hela sportlovsveckan.


Längdskidåkning
Sportfältet på Gärdet har både ett klassiskt spår och ett skatespår för längdskidåkning.
> Läs mer

Även Stockholms Stadion har bra spår för längdskidåkning. Det är tre klassiska spår på ca 400 meter runt fotbollsplanen. Spåren är tillgängliga sju dagar i veckan från klockan 06.30-22.00.
> Läs mer

Blir det mycket snö så finns det alla möjligheter att själv ge sig ut och spåra i Nationalstadsparken. Pelousen vid Koppartälten blir då världens bästa skid- och pulkabacke!


Skridskoåkning
Rundbanan för skridskoåkning på Östermalms IP är öppen alla dagar. För allmänheten är det öppet från tidigt till sent de flesta dagar.
> Läs mer


Ugglelyssning
Eller varför inte följa med och lyssna efter uvar och kattugglor i Nationalstadsparken? Stockholms naturguider arrangerar en ugglelyssning på kvällen onsdagen den 27 februari.
> Läs mer


Tips på aktiviteter på museerna
För den som vill ägna sig åt inomhusaktiviteter finns bland annat följande att välja på i några av de museer som finns i Nationalstadsparken:


Naturhistoriska riksmuseet 
Naturhistoriska museet startar sina sportlovsaktiviteter redan vecka 8. Gör din egen haj eller fisk i Skaparverkstaden, kom och känn på hajens tänder, familjevisningar hela vecka 9 – ställ frågor, tävla och se film! Fri entré till allt utom Cosmonova och Skaparverkstaden.
> Läs mer

 
Arkitekturs- och designcentrum
Bygg högt på ArkDes, Arkitekturs- och designcentrum på Skeppsholmen. Du utmanas att bygga så högt som du kan med papprör och smältlim. Det du bygger får du gärna ta med dig hem.
> Läs mer


Riksidrottsmuseet
Vad passar bättre än att ägna sportlovet åt idrott? Under hela sportlovet är det ett späckat program på Riksidrottsmuseet. Spela hockeyspel, gör egna diplom i vår verkstad och gå en klurig tipspromenad i museet. Det är visningar av gamla lekar, det är filmklubb dagligen och du kan få tips om rolig motion.
> Läs mer


Tekniska museet
Om det är dåligt glid i skidbacken kan du ta dig till Tekniska museet som också drar igång sina aktiviteter redan vecka 8. Det blir VR-spel, experimentshower och mycket mer. Testa till exempel lasersvärds-spelet Beat Saber i VR-labbet. Och under tre dagar finns det möjlighet att lära sig grunderna i programmering genom att koda med olika grafiska och taktila programmeringsverktyg.
> Läs mer


Sjöhistoriska  
Sportlov med sjörövare är det på Sjöhistoriska museet. Det blir kistjakt över hela museet, du får träffa sjörövare som berättar om sig själva och andra pirater - och som vanligt är skaparverkstaden Ruskpricken öppen hela veckan.
> Läs mer

Skriv ut