Skidspar_Gardet-600x480.jpg
Grafiskt element

Åk skidor och skridskor i Nationalstadsparken

 

2019-01-14

För den som vill vintersporta finns mycket att välja på i Nationalstadsparken. Stockholms stad kommer att anlägga skidspår på Gärdet bara kylan håller i sig, Stockholms Stadion har reda öppnat för skidåkning sju dagar i veckan, och skridskobanan på Östermalms IP har öppet till sent på kvällen.

Längdskidåkning

Sportfältet på Gärdet kommer att erbjuda spår för längdskidåkning. Målsättningen är både klassiska spår och ett skatspår. Spåren blir runt 800 meter. Mindre spår för barnen ställs också i ordning. Men det gäller att kylan håller i sig. Snökanonerna går för fullt och till helgen (19-20 januari) räknar man med att kunna öppna skidspåren.

– Vi har fått dra ner längden på skidspåren i år och anpassa dem så de inte krockar med gångvägarna, berättar Jonny Costmar, innerstadschef på Idrottsförvaltningen. Det har tidigare år varit många som promenerar som inte respekterat att det är skidspår.

Läs mer om spåren på Gärdet

Åk skidor på Stockholms Stadion

Den som vill ägna sig åt vintersport i Nationalstadsparken ska inte glömma bort Stockholms Stadion och Östermalms IP. Skidspåren inne på löparbanorna på Stadion öppnade redan till julhelgen. Det är tre klassiska spår på ca 400 meter runt fotbollsplanen.

Spåren på Stockholms Stadion är tillgängliga sju dagar i veckan. På vardagar klockan 06.30- 22.00, lördagar klockan 07.30-19.00 och söndagar klockan 06.30-21.00.

Läs mer om Aktuell information om spåren på stadion

Skridskobanan på Östermalms IP öppen

Rundbanan för skridskoåkning på Östermalms IP är öppen så det är bara att snöra på sig skridskorna. För allmänheten är det öppet från tidigt på morgon till sent de flesta dagar i veckan.

Läs mer om exakta tider

Fler skidspår på natursnö

Det finns fler skidspår inom Nationalstadsparken. Det är Östermalms stadsdelsförvaltning respektive Kungliga Djurgårdens Förvaltning som avgör när och om de ska spåras för skidåkning.

Det är bland annat Kaknässpåret på 1,3 km med start på Greve von Essens väg på Gärdet. Vidare ett kuperat elljusspår på 3 km vid Stora Skuggan. Spåret går på ängar. Samt ett spår på 3,1 km med start vid Fiskartorpets friluftsgård. Det spåret har ett anslutningsspår: Fiskartorpet/GIH 0,3 km. Skidspåren spåras när snötäcket är tjockare än 20 centimeter.

Läs mer om skidspåren

Skriv ut