julgranskulor_ChFw.jpg
Grafiskt element

Julmarknader och julstämning i Nationalstadsparken

 

2018-11-28

För den som vill uppleva julstämning i förtid finns mycket att välja på i Nationalstadsparken. Som vanligt arrangeras en mängd julmarknader, julutställningar, luciatåg och andra julaktiviteter för stora och små veckorna fram till jul.

En av de mest anrika och genuina julmarknaderna är Skansens julmarknad som startade redan 1903. Från helgen den 24 november och alla helger fram till 16 december är den öppen. Här finns klassiskt hantverk och slöjd, mat och godsaker. Intill julmarknaden pågår dans kring granen och julpyssel i verkstaden. Skansens Lucia med följe sjunger traditionella Luciasånger på flera platser på Skansen den 13, 15 och 16 december.

Varje helg under december bjuder Nordiska museet in till julstämning och julpyssel. Söndagen den 2 december så får alla barn vara med och tända granen. Det är även öppet på julaftonen då det bjuds på vacker julmusik från museets flygel och kanske tittar tomtefar eller tomtemor förbi och önskar dig god jul. Restaurangen serverar jultallrik och fika.
 
Jul i växthuset är det på Bergianska Trädgården. Upplev julstämning med kryddor, frukter och nötter från hela världen i Edvard Andersons växthus. Från den 23 november till den 9 december är det öppet alla dagar.

Arkitektur- och designcentrum på Skeppsholmen bjuder in till den årliga pepparkaksutställningen. Årets tema är ”Lyxigt” Utmana dina föreställningar om vad ett pepparkakshus är – och kan vara. Gå över gränsen. Alla inlämnade bidrag ställs ut mellan den 30 november och 6 januari.

För alla barn som har jullov bjuder Naturhistoriska riksmuseet in till jullov i Skaparverkstaden mellan den 25 december och 6 januari. Se försöken att rädda jättepandan, upplev dig själv i utställningen Djuret människans värmekamera och häpna över märkliga vattenvarelser i fotoutställningen.

Skriv ut