brunnsviken-ronny-600x470.jpg
Grafiskt element

Välkommen till Ljusfesten - Se filmen!

 

2018-10-29

Söndagen den 4 november är det dags för årets upplaga av Ljusfesten. Det är dags att lysa upp höstmörkret. Vi rör oss genom de rika natur- och kulturmiljöerna runt Brunnsviken, en del av Nationalstadsparken.

Gå med i fackeltåg, njut av en stämningsfull promenad i höstmörkret som lyses upp av marschaller, ljusinstallationer och eldkorgar. Lyssna till körsång, gitarrspel, klassisk musik och ballader. Det blir sex fackeltåg i alla väderstreck runt Brunnsviken. Alla startar klockan 16:00. Du kan facklor och lyktor vid alla avfärdsplatser.

För barnen har vi en sångstund i konferenslokalen i Koppartälten och ett lykttåg i Bergianska trädgården. I Edvard Andersons växthus kan barnen leta efter pumpar. Nytt för i år är ett Ljusspår där du kan uppleva skogens mystik och parken i ord, bild och toner. Ljusspåret utgår från Koppartälten. Öppnar kl 16.00.

Ljusfesten är också en musikfest med flera scener. Det blir klassisk musik, körsång, operasång och älvdans. Och i Kafé Sjöstugan blir det musik och eldshow.

Läs mer om Ljusfesten

Se filmen från årets Ljusfest!

>> Hämta programmet här

Skriv ut