hostlov-bergianska-600x470.jpg
Grafiskt element

Höstlov med aktiviteter ute och inne

 

2018-10-22

Varför inte besöka Nationalstadsparken under höstlovet? Det ordnas massor med spännande aktiviteter för barn och unga i museer och i parken under lovet. Bergianska Trädgården, Naturhistoriska muséet, Sjöhistoriska museet, Prins Eugens Waldemarsudde och Skansen har program under veckan.

Bergianska trädgården bjuder på höstlov med pumpor och pyssel i Edvard Andersons växthus från den 27 oktober till den 4 november. Se trädgårdens pumpaskörd med många olika sorters pumpor, rita och klipp pumpor att dekorera växthuset med. Tävlingssugna barn rekommenderas att delta i pumpajakten och leta rätt på de pumpor som hamnat på konstiga ställen!

Naturhistoriska riksmuseet startar med kvällsöppet redan fredagen den 26 oktober. Det blir en magisk kväll med massor av spännande saker du kan göra. Ta med din ficklampa och upptäck utställningarna i mörkret! Under hela veckan är det öppet i Skaparverkstaden och Dino-Doris visar utställningen med Dinosaurier. Cosmonova har ett särskilt höstlovsprogram med många filmer varje dag.

Sjöhistoriska museet berättar om navigation – hur kan du hitta rätt när allt du kan se är himmel och oändligt hav? Du får lära smarta knep och märkliga mojänger som gjorde det möjligt att korsa världshaven och upptäcka nya kontinenter. På programmet finns skaparverkstad, kistjakt och visningar av olika slag.

Prins Eugens Waldemarsudde satsar på fotografi. Vi hämtar inspiration från höstens fotoutställningar och Waldemarsuddes vackra omgivningar. Lär dig mer om fotografiets historia och studera Helene Schmitz på en gång vackra och hotfulla bilder av landskap. I parken fotograferar vi med mobilen och experimenterar med olika motiv och perspektiv.

Skansen har gratis inträde för barn under 15 år under hela höstlovet. Det blir många roliga och spännande aktiviteter. Lyssna på kusliga berättelser i stugorna, delta i pyssel och möt invånarna i den sjukdomsdrabbade staden. På Bollnästorget kan du grilla korv och du kan delta i en skattjakt med fina priser.


Läs mer om alla aktiviteter, tider m m

Bergianska trädgården

Naturhistoriska riksmuseet

Sjöhistoriska

Prins Eugens Waldemarsudde

Skansen

Skriv ut