hostmarknad-900x600.jpg
Grafiskt element

Höstmarknader i Nationalstadsparken

 

2018-09-20

Hösten i Nationalstadsparken bjuder på vackra höstfärger, klara dagar – och höstmarknader. Redan den 22 – 23 september är det dags för Waldemarsuddes höstmarknad och sedan följer Skansens och Ulriksdals längre in på hösten.

Prins Eugens Waldemarsudde bjuds på visningar och rådgivning. Besök pelargonutställningen och handla lökar, plantor och andra trädgårdsartiklar. Helgen efter, den 29 – 20 september, arrangerar Skansen en höstmarknad som den såg ut vid förra sekelskiftet. Det blir en marknad med både musik, lekar och dans. Självklart också marknadsstånd med korvar och karameller samt hantverk. Ulriksdals slottspark bjuder in till höstmarknad den 27 – 28 oktober. Marknaden äger rum framför slottet, med hantverk och delikatesser från lokala aktörer, och det är också möjligt att gå på visning i slottet.

Till återkommande aktiviteter under hösten i Nationalstadsparken är också Äpplets dag i Bergianska trädgården. Tisdagen den 25 september kan alla intresserade lära mer om hur man sköter om äldre äppelträd, beskärning, gödsling och hur man känner igen och bekämpar sjukdomar.

Läs mer om aktiviteterna och marknaderna på respektive hemsida

Prins Eugens Waldemarsuddes höstmarknad, 22 - 23 september

Bergianska trädgården – Äpplets dag, 25 september

Skansens höstmarknad, 29 – 30 september

Ulriksdals höstmarknad, 27 – 28 oktober

 

Skriv ut