Kaknastornet-GardetvyLNw-600x470.jpg
Grafiskt element

Vandring bland försvunna gårdar och byar

 

2018-08-20

Följ med på en vandring i Nationalstadsparkens allra äldsta historia. Vi får lära mer om vikingatiden och medeltiden i Kaknäsområdet, med guidning av av agrarhistorikern Clas Tollin.

Söndagen den 26 augusti augusti arrangeras Arkeologidagen runt om i Sverige. Ett av alla de arrangemang som genomförs under årets temadag genomförs i Nationalstadsparken.
 
Under ledning av Clas Tollin, docent i agrarhistoria och aktuell med boken ”Stockholm, Klara kloster och Kungsladugården”, får vi hjälp att upptäcka försvunna gårdar och byar i Kaknäsområdet. Clas Tollin är sedan många år tillbaka engagerad i Nationalstadsparkens äldsta historia. Hans bok handlar bland annat om det som vi besöker under vandringen. Efter denna dag är det troligt att du kommer att se på området med helt nya ögon.

Samling kl. 12.00 vid Kungliga Borgen på Ladugårdsgärde i Stockholm. Entrén till Borgen vid gamla parkeringen. Vi börjar vid Medelby och går via Kaknäs och Vädla till Valmundsö. Avslutning 14.30 vid Djurgårdsbrunnsbron på södra Djurgårdssidan. Tag gärna med egen picknickkorg.

Läs mer

Mer information om Nationalstadsparkens äldre historia

 

Skriv ut