gärdet].jpg

Skidåkning på Gärdet

Grafiskt element

Sportlov ute och inne i Nationalstadsparken

 

2018-02-21

Nationalstadsparken erbjuder en mängd aktiviteter under sportlovet. Vintern ser ut att hålla i sig och det innebär bra möjligheter till såväl skidåkning som att snöra på sig skridskorna för alla lediga barn och ungdomar. Och museerna har i år ett stort utbud av aktiviteter under hela sportlovsveckan.

Sportfältet på Gärdet har spår för längdskidåkning som är öppna om vintern och kylan håller i sig. Läs mer om spåren på Gärdet.

Även Stockholms Stadion har bra spår för längdskidåkning. Spåren är tillgängliga sju dagar i veckan från klockan 06.30-22.00. Det finns även liten skidbacke som börjar uppe på läktaren på Stadion. Mer information om skidspåren på Stockholms Stadion.

Rundbanan för skridskoåkning på Östermalms IP är öppen alla dagar. För allmänheten är det öppet från klockan 08.30-23.00 de flesta dagar. För mer exakta tider läs här.

Tips på aktiviteter på museerna
För den som vill ägna sig åt inomhusaktiviteter finns mycket att välja på i de museer som finns i Nationalstadsparken. Här några smakprov:

Naturhistoriska riksmuseet drar igång sina aktiviteter för lediga skolungdomar redan fredagen den 23 februari.  Då är det också kvällsöppet med fri entré till allt utom Cosmonova. Varje dag under sportlovet är det sedan olika aktiviteter i såväl utställningarna som i Skaparverkstaden.

Tekniska museet har laddat sportlovsveckan full med VR-spel, workshops och mycket mer. Testa till exempel att skapa häftiga filmeffekter med greenscreen-teknik. Ta med familjen på en fartfylld dag på Tekniska museet.

Nordiska museet har byggt en 200 kvm stor skridskobana med konstis i museets hall. Under hela sportlovet kan du göra en resa tillbaka till 1890 i vår lekstuga, upptäcka den interaktiva ljusresan, bli en tidsdeckare eller lösa mysteriet med den försvunna marsipanfiguren.

Sjöhistoriska museet bjuder på kistjakt, där du letar efter dolda kistor och svarar på frågor i dem. Det är även familjevisning kl 13.00 varje dag. På lördag och söndag är skaparverkstaden öppen och hela veckan är det sjörövartema där, så kom och bygg ett eget piratskepp eller en dödskalleflagga - eller vad du vill!

Vasamuseet erbjuder dagligen olika familjevisningar och andra aktiviteter som prova-på-stationer i utställningarna. Det är allt från att du kan pröva på at bärga en kanon till att uppleva dag och natt på skeppet.  

Polismuseet har en sagostund klockan 12.30 varje dag Sagostunden passar barn som är 4-6 år gamla. Klockan 15 är det familjevisning.

Riksidrottsmuseet bjuder på diplomverkstad och filmklubb, det går att testa bordshockey och det ordnas tipstävling med fina priser.

 

Läs mer om vad du kan göra under sportlovet på museernas hemsidor:

Naturhistoriska riksmuseet

Sjöhistoriska

Tekniska museet

Nordiska museet

Vasamuseet

Polismuseet

Riksidrottsmuseet

 

Skriv ut