Finnstugan-Norra_910x612.jpgGrafiskt element

Upptäck Nationalstadsparken med cykel

Cykeln är ett fantastiskt färdmedel för att upptäcka Nationalstadsparken. Genom parken finns ett 3,6 mil långt skyltat cykelstråk. Cykelföreningen för pensionärer, Pinglorna, ger här lite tips för dig som vill ut och cykla i Nationalstadsparken.

Ta hjälp av cykelkartan för Nationalstadsparken
– I höstas cyklade föreningen den norra runden och startade då vid Ulriksdal, och i maj i år trampade vi det som kallas för Djurgårdsrundan, berättar Ami Björnsdotter som höll i turerna.  Det är två av de turer som är utmärkta på kartan, som dessutom innehåller tips på 50 sevärdheter.
 
– Det är mycket bra skyltat och lätt att hitta information i kartan om alla sevärdheter som du möter längs vägen. Vi hade beställt kartor från Länsstyrelsen så att alla hade en egen, och vi stannade ofta och tittade på det som vi passerade.
 
Cykelföreningen Pinglorna (som är för både kvinnor och män) har funnits i tio år. Varje onsdag under sommarhalvåret träffas man för en cykeltur i trakterna runt Stockholm. De turas om att leda cykelutflykterna, och för turerna i Nationalstadsparken svarade Ami Björnsdotter.
 
– Jag bor inne i Stockholm och cyklar ofta i Nationalstadsparken. Det är fina cykelvägar, många trevliga platser att besöka och bra caféer och matställen att stanna på. När vi är ute med Pinglorna är matrasten viktig!
 
Hämta eller beställ cykelkartan
Cykelkartan finns att hämta på Visit Stockholm, vid Kulturhuset vid Sergels Torg, på Informationscentret Royal Djurgården vid Djurgårdsbron, på muséet vid Koppartälten i Hagaparken och på Naturhistoriska riksmuseet. Det går också att ladda ner kartan på denna hemsida under Besök.  Där går också att beställa kartan direkt från Länsstyrelsen. I foldern får du förslag på tre rundor: Ulriksdalsrundan, Brunnsviksrundan med Norra Djurgården och Djurgårdsrundan.
 
Hyr cykel
Du kan även hyra cykel i eller nära Nationalstadsparken.
Läs mer här
 
Läs mer om cykelföreningen Pinglorna här.

Bildtext
Cykelföreningen för pensionärer, Pinglorna, har gjort två cykelturer i Nationalstadsparken. Här rastar de på sin senaste tur som gick runt Djurgården. De har använt den cykelkarta som Länsstyrelsen tagit fram. Det finns ett 3,6 mil långt cykelstråk utmärkt i kartan som är tydligt skyltat i parken. (Foto: Ami Björnsdotter)

Skriv ut