app-kungliga-promenader-900x600.jpgGrafiskt element

App guidar promenader i Nationalstadsparken

Ta hjälp av en ny app vid höstens promenader i Nationalstadsparken. Appen Kungliga promenader ger dina vandringar ett nytt innehåll vid sidan av naturupplevelsen.

I appen, som är utvecklad av Kungliga Hovstaterna med fokus på Kungliga Djurgården, hittar du förslag på färdiga promenader med information om historiska platser och händelser. Appen innehåller även information om bland annat byggnadsverk, parker och skulpturer. Det gör att det går att komponera egna strövtåg i parken efter eget intresse.
 
Än så länge finns det tre promenader i appen:
Bernadottepromenaden berättar om ätten Bernadottes betydelse för Kungliga Djurgården. Du får lära dig mer om kungen som uppförde Rosendals slott och parken däromkring, om kungen som firade sitt 25-årsjubileum med en världsutställning och om kungen som invigde världens första nationalstadspark.
 
Strandpromenaden sträcker sig från Djurgårdsbron längs stranden mot Rosendal. Guidningen passerar bland annat ”den svenska näktergalen” och lär om händelser och personer som gett Jägarbackarna och Villa Godthem sina namn.
 
Djurgårdsbyggnader är en vandring längs ett antal spännande byggnadsverk på Djurgården och där historien om varje byggnad berättas i både text och bild. Här kan du till exempel lära mer om Villa Lusthusporten, Sirishov och Skånska gruvan.
 
Appen kan laddas ned kostnadsfritt på App Store och Google Play.
 
Läs mer

Skriv ut