Ljusfest_455x365.jpg
Grafiskt element

Ljusfesten lyser upp höstmörkret

 

2017-10-30

Söndagen den 5 november är det dags för årets upplaga av Ljusfesten. Det blir sex fackeltåg i novembermörkret i Hagaparken och runt Brunnsviken. Marschaller kantar gångvägarna, vid Brunnsviken brinner eldar, flera ljusinstallationer planeras och det blir dans, musik och allsång för både barn och vuxna.

Ljusfesten vill förmedla glädje, värme och reflektion i en annars mörk årstid och samtidigt vill man påminna om de natur- och kulturmiljöer som finns i Nationalstadsparken. När den första Ljusfesten anordnades var det aktiviteter vid Bellevueområdet, nu är det ljusfest runt hela Brunnsviken.

Gå med i fackeltågen
För den som vill vara med från början så startar fackeltågen kl 16.00 vid:
• Lappkärrsberget, Brunnsvikens östra sida
• Frösunda centrum via Frösundavik
• Haga Forums/Stallmästaregårdens brygga.
• Ulriksdals Wärdshus
• Wenner-Gren Centers entré
• Barnfackeltåg från Koppartälten till Pelousen (startar kl 17.00)

Facklor säljs vid alla avfärdsplatser. Barnsäkra ljuslyktor säljs vid bryggan Haga Forum/Stallmästaregården samt till barntåget vid Koppartälten.

Mycket att välja på
I och utanför Koppartälten är det sångfest redan från klockan 16.00 med en lång rad körer  och självklart allsång. Haga stråkkvartett spelar. Det blir också älvdans och det är egen sångstund för barnen inne i Koppartälten. Vid Haga Forum bjuds på särskild ljusfestmeny och musik.

I Bergianska trädgården är det musik i Gamla Orangeriets Restaurang & Café, samt lövpyssel och tipspromenad för barnen i Edvard Andersons växthus. Kafé Sjöstugan bjuder på uppträdande med eldshow, och både Carl Eldhs Ateljémuseum och Haga Parkmuseum har extra kvällsöppet fram till kl 19.00.

För den som vill ta vattenvägen till Ljusfesten så går båten RAN i skytteltrafik mellan Bergianska trädgårdens brygga och Haga båtklubb. Biljetter köps ombord. Pris 20 kr/person.

Att tänka på inför besöket
• Prioritera med hjälp av programmet vad du vill göra. Brunnsviken är stor och du hinner inte runt och se allt.
• Ta gärna med en ficklampa som gör det möjligt att ta del av informationen som finns vid olika platser och att läsa programmet under kvällen.
• Var ute i god tid, det kommer att vara mycket folk i rörelse. Programmet pågår mellan kl 16 – 19.
• Åk helst kommunalt. Det är begränsat med p-platser.

Initiativtagare till Ljusfesten är Haga-Brunnsvikens Vänner. Den genomförs med stöd av närmare 40 olika företag, föreningar och andra intressenter.

Läs mer:
Ladda ner program och karta
Mer information

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv ut