Svamphelg_nrm_Foto_LouiseTenn_455x365.jpg
Grafiskt element

Svamphelg med vandring

 

2017-08-28

Lär dig mer om svamp! Träffa experter, kläm, lukta och känn. Naturhistoriska riksmuseet bjuder in till en fullmatad helg om svamp, lördag och söndag 2-3 september, med både svamputställning och svampvandringar i Nationalstadsparken.

Hösten är här och därmed svampsäsongen. Varför inte passa på att göra en svamputflykt till Nationalstadsparken? Många av våra vanligaste matsvampar finns i Nationalstadsparken.

Men det kan vara klokt att lära mer om svamp innan korgen fylls, och då är de årliga svampdagarna på Naturhistoriska det ett bra tillfälle. Tillsammans med Stockholms svampvänner arrangerar museet ett omfattande program för den som vill våga sig på att plocka annat än kantareller.

Bland annat blir det svampexkursioner med svampexperter i museet omgivningar. Du får tips om vad du ska tänka på och hur du själv kan identifiera svamp ute i naturen.

Och missa inte ”kläm och känn-bordet” där du kan fråga allt du vill veta om svamp. Passa också på att lära dig om de fem vanligaste och godaste svamparna – och vilka du inte ska plocka. Vilka är de fyra giftigaste i skogen? Till det svamprecept och mycket mer mellan klockan 11 och 16 både lördag och söndag.

Läs mer


Skriv ut