Solros_odla-i-stadsmiljö_455x365.jpg
Grafiskt element

Odla staden – med miniexpedition!

 

2017-06-20

För fjärde sommaren genomförs utställningen Odla staden på Naturhistoriska riksmuseet. Temat är "Barn behöver naturen i staden", och alla barn kan följa med på en miniexpedition och spännande upptäcktsfärd i naturen.

Testa att gå på en barfotastig! Se insekterna checka in på hotell och få en tankeställare om naturens roll i städerna. Från den 26 juni är det åter dags för Naturhistoriska riksmuseets populära utställning, Odla staden, att öppna på museets innergård. I sommar får besökande barn och vuxna chansen att undersöka naturen i staden.
 
På museets gröna innergård kan du njuta av stadsodlingen och inspireras till egen odling. I år finns fem nya stationer där besökaren kan utforska naturen i staden. Stadsodlingsexpert Ulrika Flodin Furås finns på plats två dagar i veckan. Ulrika bjuder på odlingstips och inspiration!

Miniexpedition
Barn mellan 6 till 12 år är välkomna att följa med museets expeditionsledare ut på upptäcktsfärd och leta småkryp, träd och fåglar på museets gård och i skogsbacken.

Miniexpeditionerna genomförs tisdagar till torsdag klockan 12 och 14 under tiden som utställningen är öppen.

Utställningen Odla staden öppnar måndagen den 26 juni och pågår till och med den 13 augusti. Öppettider: måndag-söndag kl 12-16

Läs mer om utställningen!
Läs mer om miniexpeditioner!

 

Skriv ut