Hagadagen
Grafiskt element

Fira Nationaldagen med opera och galopp

 

2017-06-01

Det blir ett fullspäckat program i Nationaldagsparken under Nationaldagsfirandet den 6 juni. Kungliga Operan bjuder på försommarkonsert i Hagaparken, det blir stor galopptävling på Gärdet och den som är morgontidig kan starta med Flaggotta vid Sjöhistoriska.

Firandet av Nationaldagen börjar redan klockan åtta vid Sjöhistoriska museet med flagghissning, tal, musik, körsång och frukost.

Vid lunch är det dags för Nationaldagsgaloppen på Gärdet. Det bjuds på en rad aktiviteter för stora och små; hatt-tävlingar, barnaktiviteter, uppvisningar, artistframträdande och sist men inte minst – kapplöpningar.

I Hagaparken börjar programmet klockan 13.30 då Solna stad delar ut sitt kulturstipendium. Klockan 14 blir en stämningsfull försommarkonsert med balett. Medverkar gör Kungliga Hovkapellet, Kungliga operans kör, solister från Kungliga Operan och dansare från Kungliga Baletten. Det blir också allsång, och Solna kulturskolas barnkör framträder tillsammans med Kungliga Hovkapellet. Fika, mat och dryck säljs på flera platser runtom i parken. Gustav III:s paviljong är öppen för visningar klockan 12-16.

Ta med vänner och familj och fira nationaldagen med allsång, dans, musik och picknick i det gröna.

Läs mer om Flaggottan

Läs mer om galopptävlingarna

Läs mer om försommarkonserten i Hagaparken

 

 

 

Skriv ut