Koppartälten-hagadagen_455x365.jpg
Grafiskt element

Hagadagen – kultur, musik och natur

 

2017-05-10

Söndagen den 21 maj är det aktiviteter för alla åldrar i Hagaparken. Det är Haga-Brunnsvikens vänner som bjuder in till Hagadagen och i år samordnas den med Gröna Kilarnas dag.

Hagaparken är inte bara en del av Nationalstadsparken utan ingår även i den viktiga Järvakilen som bidrar till att växter och djur kan spridas i Stockholms närhet. På Hagadagen utforskas Järvakilen från Jakobsberg till Koppartälten. Det blir cykeltur längs hela den så kallade kilen från Barkaby till Hagaparken, och det ordnas utställning och diskussion om gröna kilars betydelse.

Under hela dagen arrangeras en mängd aktiviteter kring Koppartälten och i Bellevueparken. Det är ett speciellt program för barn i Ekotemplet och vid den stora gräsmattan (Pelousen) nedanför. Vidare blir det tipspromenad, såväl jazzmusik som nyckelharpa samt natur- och kulturguidning i själva Hagaparken. Det blir också ett inslag med Gustav III:s brev i ord och ton. I Bellevueparken går det att besöka den stadsodling som Bellevue Farm bedriver där, och Carl Eldhs Ateljemuseum har visning av sin nya utställning. Aktiviteterna startar kl 11 och pågår fram till ca kl 17.

Arrangör är Haga-Brunnsvikens Vänner som arbetar för att bevara och utveckla områdena vid Hagaparken och Brunnsviken.

Läs mer

Skriv ut