NordiskatakLNw.jpg
Grafiskt element

Se Djurgården med nya ögon

 

2017-05-09

Följ med på en skulpturvandring och upptäck skulpturer som döljer sig på fasader och byggnader. På Djurgården visar skulpturerna bilden av historien vid förra sekelskiftet. Det tidiga 1900-talets mest kända svenska skulptörer finns alla representerade här.

Carl Eldhs Ateljémuseum arrangera sedan snart tio år skulpturvandringar i många stadsdelar i Stockholm. På Djurgården genomförs i vår en skulpturvandring söndagen den 14 maj. Förutom det tidiga 1900-talet finns här också ett koncentrat av det slags offentlig skulptur som var högst ansedd under 1800-talet, alltifrån statyer och ryttarmonument av kungar och mytologiska gestalter till porträttbyster av berömda män och kvinnor.

Vandringarna både börjar och slutar med Carl Eldh. Han svarade för skulpturprogrammet på Nordiska museet, där vandringen startar, och den avslutas vid hans bronsskulptur av Gunnar Wennerberg på Kaptensudden. Även vår tids statyer, som Estoniamonumentet vid Galärvarvskyrkogården, ingår i vandringen. Samling nedanför trapporna vid Nordiska museets huvudentré kl 14.00.

Läs mer

 

 

Skriv ut