pulka1PNw.jpg
Grafiskt element

Sportlov ute och inne i Nationalstadsparken

 

2017-02-22

Nationalstadsparken erbjuder en mängd aktiviteter under sportlovet. Vintern har inte gett upp och under sportlovsveckan finns bra möjligheter till såväl skidåkning som att pröva skridskorna. Och museerna har i år ett stort utbud av aktiviteter under hela sportlovsveckan.

Sportfältet på Gärdet har tre klassiska spår för längdskidåkning. I backen upp mot Kampementsbadet finns även en liten skid- och pulkabacke. Utöver två snökanoner har idrottsförvaltningen införskaffat en pistmaskin till Gärdet så det ska vara bra förutsättningar för skidåkning såväl i spår som utför.
Läs mer om spåren på Gärdet.

Även Stockholms Stadion har bra spår för längdskidåkning. Spåren är tillgängliga sju dagar i veckan från klockan 06.30-22.00.
Mer information om skidspåren på Stockholms Stadion.

Rundbanan för skridskoåkning på Östermalms IP är öppen alla dagar. För allmänheten är det öppet från klockan 08.30-23.00 de flesta dagar.
För mer exakta tider läs här.

Blir det mycket snö så finns det alla möjligheter att själv ge sig ut och spåra i Nationalstadsparken. Pelousen vid Koppartälten blir då världens bästa skidbacke!

Spana efter ugglor
Om du vill ha en annorlunda naturupplevelse som bjuder Stockholms naturguider in till spaning efter berguv och kattuggla. Det är på kvällen onsdagen den 1 mars som det ordnas en särskild sportlovsguidning. Samling kl 17.30 vid Ropstens T-bana utgång Hjorthagen.
Läs mer här.

Tips på aktiviteter på museerna
För den som vill ägna sig åt inomhusaktiviteter finns bland annat följande att välja på i några av de museer som finns i Nationalstadsparken:

• Hela sportlovsveckan är det Polarsfrossa i Skaparverkstaden på Naturhistoriska museet. Här möter du glada valar, pigga pingviner och coola isbjörnar. Inspirationen hämtas från utställningen Expeditioner som berättar om Polartrakterna. Jobba med papper, lera, färger och glitter och gör fina minnen att ta med hem.

• Möt jättekaktusen som är åtta meter hög i Kalifornienrummet, Edvard Andersons växthus i Bergianska trädgården. Välkommen till en familjevisning av märkvärdiga kaktusar under sportlovet, passar barn 6–10 år och håller på ca en timme.

• Bygg högt på ArkDes, Arkitekturs- och designcentrum på Skeppsholmen. Du utmanas att bygga så högt som du kan med papprör och smältlim. Det du bygger får du gärna ta med dig hem.

• Vad passar bättre än att ägna sportlovet åt idrott? Under hela sportlovet är det ett späckat program på Riksidrottsmuseet. Bland annat kan du göra ditt eget idrottsmemory, spela bordshockeyspel, se på klipp från vintersport genom tiderna och utmana familjen i femkamp.

• Om det är dåligt glid i skidbacken kan ta dig till Tekniska museet. I den nya utställningen Winter Games bjuder in till ett vinterlandskap som sjuder av aktivitet och adrenalin. Här kan du prova olika vintersporter. Varför inte testa klätterväggen där du kan spela dataspel med hela kroppen eller upptäck den klassiska Gruvan med sina gruvgångar. Det är aktiviteter varje dag under sportlovet.

• Sportlov med sjörövare är det på Sjöhistoriska museet. Det blir kistjakt över hela museet, du får träffa sjörövare som berättar om sig själva och andra pirater - och som vanligt är skaparverkstaden Ruskpricken öppen hela veckan.

Läs mer om sportlovsaktiviteterna på museerna:

Naturhistoriska riksmuseet
http://www.nrm.se 

Bergianska Trädgården
http://www.bergianska.se

Sjöhistoriska
http://www.sjohistoriska.se

Tekniska museet
http://www.tekniskamuseet.se

Riksidrottsmuseet
http://www.riksidrottsmuseet.se

Arkitekturs- och designcentrum
http://www.arkdes.se

 

 

 

 

 
 

Skriv ut