Eldar speglas i Brunnsvikens vatten vid Ljusfesten i Hagaparken. Foto: Johan Sjölander.
Grafiskt element

Ljusfesten lyser upp höstmörkret

 

2016-10-26

Söndagen den 6 november är det dags för Ljusfesten vid Brunnsviken. I år är det tioårs jubileum och programmet är större än någonsin. Med tre fackeltåg, som alla slutar vid Koppartälten i Hagaparken, drar festligheterna igång.

Ljusfesten vill ”förmedla glädje, värme och reflektion i en annars mörk årstid” och samtidigt vill man påminna om de natur- och kulturmiljöer som finns i Nationalstadsparken. När den första Ljusfesten anordnades var det aktiviteter vid Bellevueområdet, nu är det ljusfest runt hela Brunnsviken.

Gå med i fackeltågen
För den som vill vara med från början så startar fackeltågen kl 16.00 vid:
• Brunnsvikens handelsträdgård till Kafé Sjöstugan,
• Frösunda centrum till Frösundaviks brygga,
• Haga Forums/Stallmästaregårdens brygga.

I och kring Hagaparken, som liksom övriga Brunnsviken kommer att vara upplyst av marschaller och ljuskorgar, händer som vanligt mycket under hela kvällen.

Mycket att välja på
Vid Koppartälten är det sångfest med en lång rad körer, och även vid Ekotemplet blir det körsång med efterföljande fackeltåg till Pelousen.

I Bergianska trädgården är det kvällsöppet för barn och vuxna i Edvard Andersons växthus och Victoriahuset. I Gamla Orangeriet spelar Dankos Swinging Pack.

Det blir en egen ljusfest för barnen i Ekotemplet med sång och musik. Där avgår Lilla fackeltåget kl 16.45.

Åtta restauranger och caféer runt Brunnsviken serverar mat och dryck under kvällen, och Kafé Sjöstugan bjuder även på musik. Det går att uppleva Ljusfesten från vattnet, under Ljusfesten går båtar i skytteltrafik på Brunnsviken.

För den som vill ta vattenvägen till Ljusfesten så avgår det båt från Strandvägen med Henrik Waldenström som guide. Se programmet för mer information om tider och plats.

Att tänka på inför besöket
• Prioritera med hjälp av programmet vad du vill göra. Brunnsviken är stor och du hinner inte runt och se allt.
• Ta gärna med en ficklampa som gör det möjligt att ta del av informationen som finns vid olika platser och att läsa programmet under kvällen.
• Var ute i god tid, det kommer att vara mycket folk i rörelse.

Initiativtagare till Ljusfesten är Haga-Brunnsvikens Vänner. Den genomförs i år med stöd av närmare 40 olika företag, föreningar och andra intressenter.

Läs mer:
Ladda ner program och karta
Mer information

 

 

 

 

 

 

Skriv ut