Bergianska-dammLNw.jpg
Grafiskt element

Höstfest i Bergianska trädgården

 

2016-09-01

Hösten är här och därmed höstmarknader och skördefester. Bergianska trädgården inleder redan söndag den 4 september med en höstfest för hela familjen. Det är ett tillfälle att också få svar på frågor om din trädgård och dina växter.

Under dagen kan du träffa många av stockholmstraktens trädgårdssällskap, gå på visning, smaka tropiska grödor i Victoriahuset och fika med utsikt över Brunnsviken. Bergianska trädgårdens trädgårdsmästare och botanister finns på plats för att svara på frågor och visa det som odlas i trädgården.

Särskilt för denna dag är att många sällskap med specialkunskap inom olika växtgrupper är på plats. De visar olika spännande sorter av pelargoner, dahlior, rododendron, äpplen m.m. i och utanför Gamla orangeriet. De säljer också sticklingar och svarar på frågor.

Naturens Hus låter barnen få prova på att pressa växter och göra ett kort att ta med hem. De håller också i godisvisningar under dagen.

Bergianska är först i en lång rad höstmarknader i Nationalstadsparken. Waldemarsudde genomför sin 24-25 september, samma helg bjuder Skansen in till en höstmarknad som den var år 1900 och Slottsträdgården Ulriksdal arrangerar Äppeldagar.

Läs mer om höstfesten i Bergianska trädgården

 

 

Skriv ut