Nordiska museet
Grafiskt element

Se Djurgården med nya ögon

 

2016-05-18

Följ med på en skulpturvandring och upptäck skulpturer som döljer sig på fasader och byggnader. På Djurgården visar skulpturerna bilden av historien vid förra sekelskiftet. Det tidiga 1900-talets mest kända svenska skulptörer finns alla representerade här.

Carl Eldhs Ateljémuseum arrangera sedan snart tio år skulpturvandringar i många stadsdelar i Stockholm. På Djurgården genomförs i sommar två vandringar, den 22 maj och 13 september. 

Vandringarna både börjar och slutar med Carl Eldh. Han svarade för skulpturprogrammet på Nordiska museet, där vandringen startar, och den avslutas vid hans bronsskulptur av Gunnar Wennerberg på Kaptensudden. Även vår tids statyer, som Estoniamonumentet vid Galärvarvskyrkogården, ingår i vandringen.

– Skulpturer är inte bara fristående konstverk. På våra vandringar tittar vi också på arkitekturskulptur som var vanligt vid förra sekelskiftet. För många blir det en ny upplevelse när de vänder blicken upp mot en fasad och upptäcker skulpturerna där, berättar Elle-Kari Gustafsson, intendent på Carl Eldhs Ateljémuseum.

För den som även vill besöka Carl Eldhs Ateljémuseum ligger det vid Bellevueparken, intill Roslagstull.

Läs mer


 

Skriv ut