Cykeltur_Ulriksdal_Kjell_B_Persson.jpg
Grafiskt element

Cykla i Nationalstadsparken

 

2016-05-04

Cykeln är det perfekta transportmedlet för den som vill upptäcka lite mer av Nationalstadsparken. Det finns ett 3,6 mil långt skyltat cykelstråk som sträcker sig från Ulriksdal till Blockhusudden på Södra Djurgården.

Har du inte tillgång till egen cykel så kan du hyra. För den som lära sig lite mer om parkens kulturmiljöer finns också cykelguidningar som utgår från Solna.

Längs cykelstråket kan du utforska parken på egen hand, besöka museum och slott, fika eller äta, titta på fåglar vid Isbladskärret eller Lappkärret, eller bara cykla bort en stund för att njuta av lugnet vid Norra Djurgården.
Cykelstråket finns utmärkt med karta och tips i en folder som kan laddas ner här, eller beställas. I foldern finns förslag på kortare eller längre rundor i parken. Se mer information.

Om du är på tillfälligt besök i Stockholm finns det möjlighet att hyra cykel på flera platser i eller i nära anslutning till Nationalstadsparken. Bland annat på Sjöcaféet med Visit Djurgården vid Djurgårdsbron. Några av cykeluthyrarna har guidning på cykel.
Med Solna som utgångspunkt arrangeras denna sommar även cykelguidningar i delar av Nationalstadsparken. Kulturmiljöer i såväl parken som närliggande delar av Solna ingår i cykelturerna och det blir också historiska nedslag.

Turen ”Kulturarvet på cykel” arrangeras av Solna stad och tar deltagarna genom några av kommunens kulturmiljöer med avslutning i Hagaparken. Läs mer.

Den andra guidade cykelturen startar i Järvastaden och bakom den står Järvastaden AB. Den inleds i den nya stadsdelen som växer fram intill Igelbäckens naturreservat och avslutas även den i Hagaparken via Ulriksdals slottspark. Läs mer. Guidningarna är utan kostnad, men det krävs bokning i förväg.

Läs mer om cykelstråket i Nationalstadsparken och att hyra cykel » 

Läs mer om cykelguidningar med utgångspunkt från Solna och Järvastaden:
Följ med på cykelguidning i Järvastaden »
Evenemang/Kulturkalender april-maj 2016 (pdf)


 

 

 

 

 

Skriv ut