kulturnattStockholm_455x365.jpg
Grafiskt element

Djurgården bjuder in till Kulturnatt

 

2016-04-20

Hylla det nordiska ljuset, lär dig mer om öl, gå på vernissage eller lyssna på elektronisk musik till fonden av Bruno Liljefors klassiska målningar. Djurgården i Nationalstadsparken slår på allvar upp portarna för säsongen under Kulturnatt Stockholm.

Lördagen den 23 april är det åter dags för Kulturnatt Stockholm. Över hela Stockholm bjuds på kulturupplevelser med fri entré, även så på många muséer i Nationalstadsparken. Här några tips om vad som händer på Djurgården:

Utgångspunkten för Kulturnatten på Nordiska museet blir i år ölkultur. Möt ölkännare, hemmabryggare och trädgårdsmästare och prata ölbryggning och humle, kl.18-24.

Under Kulturnatten förvandlas Polismuseet till skräckens museum, se föremål från de mest skräckinjagande mordfallen i Sveriges historia eller möt mördarnas mördare i skräckfilmens värld, kl.18-24.

Kulturnatten på Riksidrottsmuseet blir i teamet skräck, det blir bland annat nattorientering och afterwork i museets roliga och rörliga utställning SportLab hela kvällen, startar kl.18.

Biologiska museet har utställningspremiär för italiensk/svenska konstnären och arkitekten Duilio Fortes mytiska träskulpturer bland skandinavisk natur och Bruno Liljeforsmålningar samtidigt som Philip Mox spelar elektronisk musik i museet, kl. 18-24.

Möt museichefen Patrik Steorn på Thielska galleriet som introducerar den aktuella utställningen ”Olof Sager-Nelson och hans samtida”. Däremellan hyllar Rasmussons vokalensemble det nordiska ljuset med en konsert med musik av nordiska tonsättare, kl.18-24.

Skeppsholmen tillhör också Nationalstadsparken och även här finns mycket att välja på under Kulturnatten:

Skeppsholmsgårdens fartyg och hantverkslokaler håller öppet hus. Ta en guidad tur genom fartygen, känn doften av stenkolen och titta in i smedjan, bagarstugan och snickeriet, kl.18-24.

Körmusik för alla smaker hittar du hos vackra Eric Ericsonhallen, kör- och kulturcentrum med Stockholms bästa akustik och den självklara mötesplatsen för körer och körfrälsta denna kväll, kl. 18-24.

Östasiatiska museet öppnar natten med taikotrummor i en mäktig konsert på den spektakulära terrassen. Under kvällen ges även vandringar bland museet berömda samlingar och berättelser om bedövande skönhet, värdig andlighet och blodig maktkamp, kl. 18-24.

En av vår tids mest brännande utmaningar – bostadsfrågan – tas upp i en utställning på ArkDes (Arkitektur- och Designcentrum). Introduktion till utställningen startar varje hel timme, kl. 18-24.

Audiorama, ett akustiskt specialbyggt rum där publiken omges av 21 högtalare från tak till golv fylls av "Rekviem av svensk medborgare med anledning av mordet på Olof Palme" av Mats Lindström. Ursprungligen en installation innan Radioteatern beställde en version 2001. Nu presenteras Lindströms mixning i Audioramas svårslagna ljudupplevelse. Föreställningar varje hel timme från kl. 18.

Läs mer om Kulturnatt Stockholm


Skriv ut