Djurgbrunnskanal-vy2LNw.jpg
Grafiskt element

Barnvagnsvandra och möt våren på Djurgården

 

2016-04-11

Grodor och salamandrar i Isbladskärret, vårfåglar som koltrast och bofink samt tussilago vid dikeskanten.

Det och mycket mer utlovas av Anna Petri som guidar vid den barnvagnsvandring som Storstockholms Naturguider genomför på Djurgården torsdagen den 14 april.

Enligt programmet för vandringen ska det också bli information om grodornas livsvillkor.

– Det händer mycket i naturen så här års. Därför är det alltid spännande att se vilka växter som hunnit upp och vad som slagit ut, säger Anna Petri som är biolog och botaniker med extra stort intresse för blommor.

Naturguiderna är speciella på många sätt: guiderna är auktoriserade, guidningarna ställs aldrig in, det ska gå att ta sig till platsen med lokaltrafik och man behöver inte föranmäla sig. Anna Petri har gjort många guidningar även om detta är första barnvagnsvandringen.
– Du behöver inte vara naturkunnig för att ha behållning av en vandring. Jag berättar om det vi ser längs vägen, och jag ska ut i helgen och rekognosera.
Barnvagnsvandringara brukar locka många intresserade. Att lyssna på ugglor och grodor är också populära vandringar i Nationalstadsparken. Storstockholms Naturguider genomför ett 70-tal guidningar per år, varav cirka 20 i Nationalstadsparken.

Läs mer

Skriv ut