Skidspår Gärdet

Skidspåren på Gärdet

Grafiskt element

Sportlov ute och inne i Nationalstadsparken

 

2016-02-25

Nationalstadsparken erbjuder en mängd aktiviteter under sportlovet. Vintern håller i sig och det innebär bra möjligheter till såväl skidåkning som att snöra på sig skridskorna för alla lediga barn och ungdomar.

Och museerna har i år ett stort utbud av aktiviteter under hela sportlovsveckan.

Sportfältet på Gärdet har såväl klassiska spår som skatespår för längdskidåkning som är öppna. Läs mer om spåren på Gärdet.

Även Stockholms Stadion har bra spår för längdskidåkning. Spåren är tillgängliga sju dagar i veckan från klockan 06.30-21.00. Mer information om skidspåren på Stockholms Stadion.

Rundbanan för skridskoåkning på Östermalms IP är öppen alla dagar. För allmänheten är det öppet från klockan 08.30-23.00 de flesta dagar. För mer exakta tider läs här.

Tips på aktiviteter på museerna

För den som vill ägna sig åt inomhusaktiviteter finns bland annat följande att välja på i några av de museer som finns i Nationalstadsparken:

• Träffa Dino-Doris, passionerad blivande dinosaurie­forskare, på Naturhistoriska riksmuseet. Hon berättar om sitt absoluta favoritämne och visar hur en paleontolog jobbar. Under sportlovet kan du också skapa ugglor i olika material i Skaparverkstaden och göra film.

• Bygg högt på ArkDes, Arkitekturs- och designcentrum på Skeppsholmen. Du utmanas att bygga så högt som du kan med papprör och smältlim. Det du bygger får du gärna ta med dig hem.

• Vad passar bättre än att ägna sportlovet åt idrott? Under hela sportlovet är det ett späckat program på Riksidrottsmuseet. Varje dag blir det femkamp. Testa din styrka, snabbhet, balans, reaktion och rörlighet. Dessutom: sportlovskryss, bordshockeyspel, specialvisningar, verkstad och filmvisning.

• Möt jättekaktusen, korkeken och de levande stenarna i Edvard Andersons växthus i Bergianska trädgården. Välkommen till en familjevisning av nio märkvärdiga växter under sportlovet, passar barn 6–10 år.

• På Tekniska museet kan du bli filmregissör för en dag, experimentera i Framtidslabben eller utmana dig själv i Hinderbanan med kluriga utmaningar.

• Sportlov med sjörövare är det på Sjöhistoriska museet. Det blir kistjakt över hela museet, du får träffa sjörövare som berättar om sig själva och andra pirater - och som vanligt är skaparverkstaden Ruskpricken öppen hela veckan.

Läs mer om sportlovsaktiviteterna på museerna:

Naturhistoriska riksmuseet

Bergianska Trädgården

Sjöhistoriska

Tekniska museet

Riksidrottsmuseet

Arkitekturs- och designcentrum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv ut