Oregano - odla på din balkong.

Odla sådant som bina tycker om.

Grafiskt element

Välkommen på invigning av en ny stadsodling i Tessinparken

 

2015-06-25

På kvällen torsdagen den 25 juni är alla odlingsintresserade välkomna till invigningen av en ny stadsodling i Tessinparken. Passa på att köpa kravodlade plantor och att lära dig mer om stadsodling och om ekologiska spridningszoner.

Tessinstråket som sträcker sig mellan Tessinparken och Olaus Petriparken på Östermalm utgör, faktiskt, en viktig del av Kungliga nationalstadsparken.

Området är en smal, sammanbindande getingmidja mellan parkens större, artrika miljöer på norra och södra Djurgården. Gärdet och Tessinstråket är därför en betydelsefull men svag ekologisk spridningszon, som behöver allas vår hjälp.

Stadsodlingen är en av många insatser som Östermalms stadsdelsnämd arbetar med för att stärka de ekologiska sambanden i staden och i Nationalstadsparken.

Invigningen pågår mellan klockan 17–19. På plats finns bland annat Ulrika Flodin Furås, chefredaktör för Koloniträdgårdsförbundets tidning Koloniträdgården och författare till boken Gatsmart Odling, som svarar på frågor och delar med sig av sina odlingstips.

Det kommer även att ske försäljning av kravodlade plantor av tomat, squash, blandade kryddor, sallat, sockerärtor, grönkål, jordgubbar, tagetes, ringblommor mm.

Du kan hjälpa till att stärka de ekologiska spridningskorridorerna

Bor du i närheten av Gärdet och Tessinstråket kan du själv bidra till arbetet med att stärka de ekologiska spridningskorridorerna i Nationalstadsparken från din balkong. Exempel på saker du kan göra är att fylla blomlådan med växter som de vilda bina uppskattar, bygga en bivattnare, anlägga ett vildbihotell eller sätta upp en fågelholk. 

Fler tips, växtförslag och instruktioner hittar du här på webbplatsen stockholm.se/ostermalm/tillsammans

Om du är intresserad av stadsodling kan du också gå med i Facebookgruppen Stadsodling Östermalm!

Skriv ut