Haga-pelousevy2-solstrimmaLNw.jpg
Grafiskt element

Hagadagen med Bellman och nygamla skulpturer

 

2015-04-24

Hagadagen genomförs lördagen den 30 maj. Den bjuder på allt från en Bellmansföreställning till drakflygning. Det blir dessutom invigning av Sivert Lindbloms skulpturer som är tillbaka vid trafikplatsen Haga Norra.

 

Dagen i Kungliga Nationalstadsparken inleds med jazzmusik vid Koppartälten kl 11.45. Det blir också musik till den återinvigning av Sivert Lindbloms skulpturer som sker klockan 12.30 vid Haga Norra trafikplats. Delar av bronsskulpturerna stals för några år sedan, men nu har Solna kommun och Statens fastighetsverk låtit gjuta nya. Skulptören Sivert Lindholm  deltar, och det blir en skulpturvandring till hans övriga konstinstallationer i Hagaparken.

Att Haga-Brunnsvikens Vänner fyller 25 år och Kungliga Nationalparken 20 år firas med körsång vid Koppartälten klockan 13.30. För barn och andra med barnasinnet kvar blir det möjligt att prova på drakflygning och att blåsa stora såpbubblor på Pelousen nedanför Koppartälten.

Klockan 14 bjuds på en Bellmanföreställning nedanför Koppartälten. Det är en hyllning till Carl Michael Bellman med sång och musik.

– Tag med picknick och njut av Bellman och allt Hagaparken och Nationalstadsparken har att erbjuda, hälsar Märtha Angert Lilliestråle, ordförande i Haga-Brunnsvikens vänner.

Läs mer:
http://haga-brunnsviken.org

Skriv ut