Broschyr cykelstråk.jpg

Ulriksdalsrundan är 8,4 km lång och bitvis kuperad. Här passerar du såväl slott som kollonilotter. Läs om Ulriksdalsrundan och många fler spännande cykelstråk i broschyren En historisk cykeltur.

Grafiskt element

Sevärdheter från cykel

 

2014-07-01

Kungliga nationalstadsparken är inte bara en plats som lämpar sig för joggingturer och promenader – det finns även fina cykelstråk genom parken.

Har du inte en egen cykel så finns det många möjliga att hyra runtom i stan.  En bra tur är det 3,6 mil långa skyltade cykelstråket som går genom parken. Vill du inte cykla hela, kan du välja mellan Ulriksrundan, Djurgårdsrundan eller Brunnsviksrundan med Norra Djurgården. Stråken finns beskrivna i en kartfolder där du också kan läsa om sevärdheterna du passerar. Foldern är gratis och kan hämtas bl.a. på Stockholm Visitor Center i Kulturhuset och Visit Djurgården vid Djurgårdsbron.

Eller varför inte följa med på en guidad tur från cykelryggen?

BikeSweden arrangerar en två timmar lång guidad tur genom Djurgårdens landskap. Förutom motion bjuds det på berättelser och information om Nationalstadsparkens historiska byggnader och rika djurliv.

– Nationalstadsparken är unik, så det här är något vi gärna vill berätta om, säger guiden Jessica Thorell.

Förbokning krävs senast dagen innan. Cykelturen börjar vid cykeluthyrningen vid Historiska museet. Till slutet av augusti sker det en tur dagligen klockan 15.30. Priset för turen är 300 kronor, men då ingår även en cykel och cykelhjälm.

 

Länkar:

En historisk cykeltur

BikeSweden

Stockholm City Bikes

Sjöcaféet

Skriv ut