4h-gården, huvudbyggnad2.jpgStora Skuggans 4H-gård. Foto: Pontus Fall.Grafiskt element

Stora Skuggans 4H-gård

1906 invigdes en skjutbana på Stora Skuggan, som användes under de olympiska skyttetävlingarna i Stockholm 1912. Skjutbanan lades ned 1978 i samband med att området omvandlades till ett fritidsområde. Stora Skuggans 4H-gård byggdes 1983.

4H-gården värnar om traditionella svenska lantraser, varav många är utdöende. På gården finns bland annat fjällnära kor, åsbohöns, ryafår, jämtgetter och nordsvenska brukshästar. Djurgården har använts för avelsgårdar, boskapsskötsel och slåtter, och gårdens djur strövar fritt i de historiska betesmarkerna intill gården. Under helgerna är gården öppen för allmänheten och erbjuder då turer med häst och vagn.

 

Skriv ut

Läs mer om 'Bellmanshuset Gröna Lund'Läs mer om 'Borgen'Läs mer om 'Bredablick på Skansen'Läs mer om 'Djurgårdsbrunn'Läs mer om 'Fiskartorpet'Läs mer om 'Fjäderholmarna'Läs mer om 'Galärvarvsporten'Läs mer om 'Haga slott 'Läs mer om 'Kaknästornet'Läs mer om 'Koppartälten i Haga'Läs mer om 'Lidingöbro'Läs mer om 'Lilla och Stora Skuggan'Läs mer om 'Naturhistoriska riksmuseet'Läs mer om 'Optiska telegrafen'Läs mer om 'Ornässtugan i Ulriksdal'Läs mer om 'Rosendals slott'Läs mer om 'Skafferiet'Läs mer om 'Skånska gruvan'Läs mer om 'Stallmästaregården'Läs mer om 'Stora Skuggans 4H-gård'Läs mer om 'Thielska galleriet'Läs mer om 'Tivoli'Läs mer om 'Villa Frescati'