NSP Karta Visit Djurgården-foto- Anders -Svensson

Karta över Kungliga nationalstadsparken i nya besökscentret Visit Djurgården. Foto: Anders Svensson.

Grafiskt element

Besökscentret ”Visit Djurgården” invigt

 

2013-09-26

Nu är Djurgårdens nya besökscenter ”Visit Djurgården” invigt. Tack vare besökscentret får fler Stockholmare och hitresta turister möjlighet att ta del av allt vad Djurgården och Nationalstadsparken har att erbjuda.

Besökscentret som ligger strax intill Djurgårdsbron har varit öppet för allmänheten sedan i juni.
 
Den officiella invigningen ägde dock rum först den 23 september, ackompanjerat av bleckblåsorkester dagen till ära.  Invigningstalade gjorde såväl kungen som landshövdingen. Även Skansenchefen John Brattmyhr deltog vid invigningen som samlat närmare hundra personer.
 
Besökcentret ”Visit Djurgården” fungerar som en turistinformation som samlar allt som finns att se och göra på Djurgården. I centret visas bildspel över Djurgården och Nationalstadsparken, här finns också kartor, boschyrer och annan information samt kunnig personal.

Det går även att läsa om Nationalstadsparken på den webbplats som är knuten till besökscentret. Förhoppningsvis bidrar detta till att ännu fler får upp ögonen för Nationalstadsparken och förstår vilken värdefull tillgång det är att ha en grön lunga, en nationalstadspark, mitt i huvudstaden.

Besökscentret Visit Djurgården är ett samarbete mellan Kungliga Djurgårdens Intressenter, Kungliga Djurgårdens Förvaltning, Länsstyrelsen i Stockholm, Förbundet Ekoparken och Världsnaturfonden.

http://www.visitdjurgarden.se/visit-djurgarden/

Skriv ut