Grafiskt element

Nyhetsarkiv

 

2017-03-20 | Följ med Tisdagsklubben på fågelskådning varje tisdag

Morkullaflyg1MMw.jpgMed våren kommer flyttfåglarna och Tisdagsklubben drar igång sina fågelskådningar. Varje tisdagsmorgon klockan 06.30 finns det möjlighet att skåda fåglar i Nationalstadsparken.

2017-02-22 | Sportlov ute och inne i Nationalstadsparken

pulka1PNw.jpgNationalstadsparken erbjuder en mängd aktiviteter under sportlovet. Vintern har inte gett upp och under sportlovsveckan finns bra möjligheter till såväl skidåkning som att pröva skridskorna. Och museerna har i år ett stort utbud av aktiviteter under hela sportlovsveckan.

2017-01-19 | Se förslag till minnesvård över tsunamins offer

NautilusDet är drygt tolv år sen 543 svenskar dog i den enorma flodvågskatastrofen som drabbade stora delar av Sydostasien. En minnesvård kommer att uppföras på Djurgården.

2017-01-16 | Föreläsningar om Hagaparken och Brunnsviken

HagaPelousen3PNw.jpgTa chansen att höra mer om Hagaparken och Brunnsvikens historia ur olika perspektiv. Sex kungliga akademier har satt ihop en föreläsningsserie i samarbete med Kommittén för Gustavianska Parken.

2017-01-13 | Julgransplundring på Ulriksdal

Uriksdals Slott vinterHelgen 14 och 15 januari är barn med medföljande vuxna välkomna till en historisk julgransplundring på Ulriksdals slott.

2016-12-16 | Åk skidor, pulka och skridsko i Nationalstadsparken

Skidspår GärdetVintern kom tidigt i år. För den som vill vintersporta finns mycket att välja på i Nationalstadsparken. Stockholms stad kommer att anlägga skidspår på Gärdet och även en liten skid- och pulkabacke.

2016-11-23 | Julmarknader och julstämning i Nationalstadsparken

julgranskulor_ChFw.jpgFör den som vill uppleva julstämning i förtid finns mycket att välja på i Nationalstadsparken. Som vanligt arrangeras en mängd julmarknader, julutställningar, luciatåg och andra julaktiviteter för stora och små veckorna fram till jul.

2016-11-07 | Jubileumshelg på Naturhistoriska riksmuseet

Naturhistoriska_riksmuseet_w.jpgI år är det hundra år sedan Naturhistoriska riksmuseet flyttade till Frescati. Den 12-13 november det är det stor jubileumsfest i dagarna två. Det bjuds bland annat på jubileumsjakt, Forskafnatt, tornvisning, skaparverkstad, musik och inte minst tidstypiska kläder från när museet byggdes.

2016-10-26 | Ljusfesten lyser upp höstmörkret

Eldar speglas i Brunnsvikens vatten vid Ljusfesten i Hagaparken. Foto: Johan Sjölander.Söndagen den 6 november är det dags för Ljusfesten vid Brunnsviken. I år är det tioårs jubileum och programmet är större än någonsin. Med tre fackeltåg, som alla slutar vid Koppartälten i Hagaparken, drar festligheterna igång.

2016-10-12 | Jubileumsvisning av Naturhistoriska riksmuseet

Naturhistoriska_riksmuseet_w.jpgI höst är det 100 år sedan Naturhistoriska riksmuseet invigdes i Frescati. Varje söndag året ut, med start den 16 oktober, blir det jubileumsvisning av museets skatter och spännande historia. Det är fri entré och visningen kostar inget.

Skriv ut