Grafiskt element

Nyhetsarkiv

 

2018-02-21 | Sportlov ute och inne i Nationalstadsparken

Skidspår GärdetNationalstadsparken erbjuder en mängd aktiviteter under sportlovet. Vintern ser ut att hålla i sig och det innebär bra möjligheter till såväl skidåkning som att snöra på sig skridskorna för alla lediga barn och ungdomar. Och museerna har i år ett stort utbud av aktiviteter under hela sportlovsveckan.

2018-02-08 | Fågelskådning varje tisdag

birdsVåren närmar sig trots allt och Tisdagsklubben drar igång sina fågelskådningar i februari. Varje tisdagsmorgon finns det möjlighet att skåda fåglar i Nationalstadsparken.

2018-01-22 | Åk skridskor på Laduviken

FiskartorpsbackenDjurgårdsförvaltningen har plogat en 800 meter lång skridskobana på Laduvikens fina naturis intill Fiskartorpet. Den ligger på Norra Djurgården mellan Universitet och Norra Djurgårdsstan. Detta är ju klassisk idrotts- och friluftsmark, som i sig kan vara inspirerande att besöka.

2018-01-16 | Pröva skidorna i Nationalstadsparken

Skidåkare tar en tur i det nya skidspåret på Gärdet. Foto: Anneli Karlsson.Vintern har låtit vänta på sig men nu har äntligen snön börjat falla. För den som vill vintersporta finns mycket att välja på i Nationalstadsparken. Stockholms stad kommer att anlägga skidspår på Gärdet bara kylan och snön håller i sig, Stockholms Stadion har reda öppnat för skidåkning sju dagar i veckan, och skridskobanan på Östermalms IP har öppet till sent på kvällen.

2017-11-15 | Julmarknader och julstämning i Nationalstadsparken

julgranskulor_ChFw.jpgFör den som vill uppleva julstämning i förtid finns mycket att välja på i Nationalstadsparken. Som vanligt arrangeras en mängd julmarknader, julutställningar, luciatåg och andra julaktiviteter för stora och små veckorna fram till jul.

2017-10-30 | Ljusfesten lyser upp höstmörkret

Ljusfest_455x365.jpgSöndagen den 5 november är det dags för årets upplaga av Ljusfesten. Det blir sex fackeltåg i novembermörkret i Hagaparken och runt Brunnsviken. Marschaller kantar gångvägarna, vid Brunnsviken brinner eldar, flera ljusinstallationer planeras och det blir dans, musik och allsång för både barn och vuxna.

2017-10-26 | Höstlov med aktiviteter ute och inne

Höstlov_455x365.jpgVarför inte besöka Nationalstadsparken under höstlovet? Det ordnas massor med spännande aktiviteter för barn och unga i museer och i parken under lovet. Bergianska Trädgården, Naturhistoriska muséet och Prins Eugens Waldemarsudde har program under veckan.

2017-10-23 | Höstmarknad i Ulriksdals slottspark

UlriksdalslottoåparkLNw.jpgHantverk, delikatesser och aktiviteter för hela familjen! Under helgen 28 – 29 oktober fylls Ulriksdals slottspark med en storslagen höstmarknad. Förutom alla marknadsstånd finns massor av evenemang och aktiviteter att upptäcka.

2017-10-09 | Höstvandring Bergianska trädgården

BergianskaTrädgården_Höstvandring_455x365.jpgHösten innebär skördetid i trädgården. Bergianska trädgården visar upp skörden i köksväxtlandet söndagen den 15 oktober. Följ med på en rundvandring och njut av höstens sprakande höstfärger och se alla pumpor och gurkor som växt till sig under säsongen.

2017-09-04 | Idrottens dag i Hagaparken

idrottensdag_455x365.jpgSöndagen den 10 september är det åter dags för Idrottens dag i Hagaparken. Det är femte gången som arrangemanget genomförs. Målet för idrottsdagen är få fler unga att röra på sig och att bygga ett idrottsintresse. På pelousen nedanför Koppartälten och ända ut i Brunnsvikens vatten erbjuder idrottsföreningar prova på-idrott.

Skriv ut