Humla. Foto: PetraMy BÖrjesson.Grafiskt element

Webinarium Biodiversity in Cities

Den 14 maj bjuder Stockholms stad, tillsammans med Association of Diplomats Stockholm, Franska ambassaden, Tyska ambassaden och organisationen Stockholm Loves Pollinators in till ett webinarium om biologisk mångfald i städer.
Varför är biologisk mångfald så viktig, och hur hotad är den globalt? Hur kommer våra samhällen att drabbas om inget görs? Hur kan städer, fastighetsägare, stadsutvecklare och andra bidra till att skydda och gynna den biologiska mångfalden? Dessa är några av de frågor som kommer att adresseras under webinariet som hålls på engelska och är öppet för allmänheten

I webinariet medverkar Julia Marton Lefèvre som är rådgivare till IPBES och tidigare generalsekreterare vid the International Union for Conservation of Nature och medlem av en rad tunga organisationer.

Gunilla Hjort, ekolog på Stockholms stads miljöförvaltning, berättar om Stockholms arbete både historiskt och framåt och även den kommande handlingsplanen för biologisk mångfald. 

Åsa Keane, ordförande C/O City, berättar om C/O City:s arbete med urbana ekosystemtjänster.

Webbinariet modereras av Katarina Luhr (MP), miljö- och klimatborgarråd i Stockholms stad. Värd är även Jonas Naddebo (C), kultur- och stadsmiljöborgarråd i Stockholms stad.

Välkommen!

Till kalendariet

Skriv ut

Tid och plats

Tors 14 maj 2020
Kl: 12:00 - 13:00
Centrala Stockholm och Djurgården

Pris: Gratis
Längd: 1 timme
>> Länk till inbjudan med program och hur du anmäler dig